Zoek een roeitocht

Nieuws

Viking gastentocht

Dagtocht (zelf org.) - 25 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
Oude landgoederen langs Kromme Rijn en rondje Utrechtse binnenstad

Moeilijkheidsgraad

3 - goede conditie – meerderheid van roeiers & stuur ervaring – zelfstandig kunnen kaartlezen meestal 25-30 km – enige kans op beroepsvaart

Aanlegplaatsen onderweg

voldoende

Faciliteiten

bij landgoedcafé's en binnenstad Utrecht

Organisatie

Deze tocht wordt jaarlijks door URV Viking georganiseerd, maar je kunt ook bij Viking een boot tegen een kleine vergoeding huren. Er zijn goede kaarten en de tocht kan ook zelfstandig geroeid worden.

Roeiend vanaf Viking ontdek je het hart van Nederland: natuur, cultuur en historie wisselen elkaar af. In een relatief klein gebied vind je vanaf de Merwede, de Kromme Rijn en de Vecht afwisselende landschappen.

Op de rivier de Kromme Rijn roei je langs landgoederen en kastelen. Daar kun je ook tal van watervogels tegenkomen of een ijsvogel spotten. Het is een groen gebied zo verrassend dicht bij de stad, met prachtige plekken om aan te leggen en te picknicken. Mooi eindpunt is theehuis Rhijnauwen.

Singel en Oudegracht met werfkelders

Het centrum van Utrecht kun je verkennen via de Singel en de Oudegracht. De Singel vormt een groene gordel om de binnenstad. Over de singel roei je langs historische gebouwen, voormalige bastions en de oude stadsmuur.

Utrecht is groot geworden door de Oudegracht. Over deze gracht roei je langs datgene wat uniek is voor Utrecht en voor de wereld: de werven en de werfkelders. In de kelders sloeg men de goederen op die met de schepen werden aangevoerd. Doordat ze onder de straat en onder de huizen doorlopen, zijn deze kelders zo’n dertig meter diep. Kijk maar eens naar binnen.

Tegenwoordig zijn er in de werfkelders restaurants, woonhuizen en winkels. Het is een bijzondere ervaring om door de gracht te varen en bovendien is het leuk om je boot even aan te leggen om wat te eten of drinken. Pannenkoekenrestaurant de Oude Muntkelder in hartje stad heeft de meeste kelders in haar bezit.

Als Vikingers genieten wij van deze tochtjes. In alle jaargetijden is de omgeving bijzonder. Graag delen wij deze ervaring met roeiers van andere verenigingen. Meer informatie? Mail de toercie [email protected]

Informatie

Meer informatie bij [email protected]

Risico's en uitdagingen

heel licht stromend water (Kromme Rijn), smalle lange bruggen, eenrichtingsverkeer binnenstad, tegenliggers

Sluizen

geen

Startplaats

URV Viking

Routebeschrijving

Info URV Viking 

Roeiend vanaf Viking ontdek je het hart van Nederland: natuur, cultuur en historie wisselen elkaar af. In een relatief klein gebied vind je vanaf de Merwede, de Kromme Rijn en de Vecht afwisselende landsch

Overnachtingstips

-