Zoek een roeitocht

Nieuws

Ronde Hoep-Abcoude

Dagtocht (zelf org.) - 28km of 35 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
Amstel, brede en smalle waters langs weidse polders en bezoek Abcoude

Moeilijkheidsgraad

3 - goede conditie – meerderheid van roeiers & stuur ervaring – zelfstandig kunnen kaartlezen meestal 25-30 km – enige kans op beroepsvaart

Aanlegplaatsen onderweg

diverse: langs de Amstel bij Nes a/d Amstel / Nessersluis, in Ouderkerk a/d Amstel, in Abcoude (hoewel het tegenwoordig moeilijk is om aan te leggen, omdat er veel pleziervaartuigen liggen van bewoners) en langs de (Oude) Waver.

Faciliteiten

Horeca: in Ouderkerk a/d Amstel; restaurant de Voetangel; diverse mogelijkheden in Abcoude en kiosk bij Stokkelaarsbrug (pauzeplek als men niet naar Abcoude gaat)

Organisatie

Wanneer u vragen heeft of speciale verzoeken dan kunt u contact opnemen met [email protected].

Informatie

Twee kleine bruggetjes over de Oude Waver moet men zelf met de hand bedienen.

Risico's en uitdagingen

Sommige bruggen moeten liggend gepasseerd worden. Twee kleine bruggetjes over de Oude Waver moet men zelf met de hand bedienen. Verder geen moeilijke tocht.

Sluizen

geen

Startplaats

Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter, Uithoorn

Routebeschrijving

Vertrekkende vanaf het clubhuis van roeivereniging Michiel de Ruyter varen we over de Amstel richting Ouderkerk aan de Amstel. Daar aangekomen varen we SB uit de Bullewijk op en daarna gaan we bij restaurant de Voetangel BB uit de Holendrecht op richting Abcoude. Dezelfde weg terug naar de Voetangel. Daar BB uit onder de brug door het riviertje de Waver op. Na Stokkelaarsbrug (pauzeplek als u niet naar Abcoude roeit, dan is de tocht 28 km) varen we de Oude Waver op (niet de Winkel op, want dan gaat u naar Vinkeveen), aan het eind waarvan we terugkeren op de Amstel bij Nes aan de Amstel. BB uit roeien we over de Amstel weer terug naar RV Michiel de Ruyter.

Overnachtingstips

-

Ervaringen

-