Zoek een roeitocht

Nieuws

Ringvaart Regatta

Marathon - 100 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
100 km in een dag, langste onafgebroken roeimarathon van de wereld!

Moeilijkheidsgraad

5 - alleen zeer ervaren stuur & op elkaar ingespeelde bemanning – evt stromend water en/of zeer drukke beroeps-of pleziervaart – moeilijke sluizen etc.

Aanlegplaatsen onderweg

ja

Faciliteiten

ja

Organisatie

Jaarlijks organiseert roeivereniging D.S.R.V LAGA de Ringvaart Regatta. Dit jaar zal de marathon plaatsvinden op 31 mei, en in het geval van slecht weer op 14 juni.

Informatie

Kijk voor meer informatie op de website: https://ringvaartregatta.nl/
Start en eindtijden wisselen per boot. Kijk voor inschrijfgelden op de website.

Risico's en uitdagingen

Extreem lange tocht, open water, lage en smalle bruggen, vergt goede voorbereiding, zowel qua conditie als materieel.

Sluizen

1

Startplaats

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Routebeschrijving

De start van de roeiwedstrijd is bij de roeivereniging Asopos de Vliet in Leiden. Na een aantal kilometer wordt de Kaag al overgestoken. Deze plek wordt gezien als het zwaarste onderdeel van de wedstrijd. Op 20 kilometer afstand van de start is de eerste stopplek de Wink. Hier is een het café de Wink gelegen waar eventueel wat gedronken kan worden. Vervolgens zal er om Schiphol heen worden gevaren naar Zwanenburg. Hier is de tweede stopplek. De wedstrijd vervolgt naar Lisse waar de derde stopplek is. Op deze stopplek zal een koffietentje staan en masseurs aanwezig zijn. Daarna wordt de Kaag terug overgestoken, maar gelukkig volgt de laatste stopplek snel in Leidschendam. Hier hebben alle ploegen 45 minuten de tijd om uit te rusten. De boten worden alleen bij deze stopplek uit het water gehaald en tijdens de pauze in de stellingen gelegd. Na het rustmoment van 45 minuten worden de boten aan de andere kant van het sluisje in het water gelegd om het laatste deel van de wedstrijd te gaan roeien. De finish van de marathon is in Delft voor de oude Lijm fabriek, Lijm en Cultuur. De volgploegen kunnen hier hun ploeg aanmoedigen tijdens de laatste meters van wedstrijd! Na de boten uit het water te hebben gehaald en op de botenwagen te hebben gelegd, kunnen de roeiers omarmd worden door hun volgploegen en de indrukwekkende tocht uitgebreid vertellen. Op het finishterrein worden de blikken van de wedstrijd uitgedeeld. Ook is er de mogelijkheid om wat te drinken en eten om zo te kunnen proosten op de mooie prestatie van de roeiers.

Overnachtingstips

-

Ervaringen

Foto: Marina van den Berg