Zoek een roeitocht

Asopos Lammetjestocht

Dagtocht (zelf org.) - 26 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
Deze tocht van ongeveer 25 kilometer over de wateren rondom Leiden brengt u langs Hoogmade, over het Braassemermeer en over de Kagerplassen. De route staat bekend om haar vele molens, de pasgeboren lammetjes en de groene weilanden. Dit alles onder een fris lentezonnetje, een ideale manier om het voorjaar te vieren!

Moeilijkheidsgraad

3 - goede conditie – meerderheid van roeiers & stuur ervaring – zelfstandig kunnen kaartlezen meestal 25-30 km – enige kans op beroepsvaart

Aanlegplaatsen onderweg

Voldoende

Faciliteiten

Haventjes, wc's en picknickbankjes

Organisatie

Studentenvereniging Asopos de Vliet in Leiderdorp organiseert deze tocht jaarlijks, vroeg in het seizoen. Ook zelf prima te regelen, zelf boot meenemen of lenen/huren. Georganiseerd door de Commissaris Competitieroeien ([email protected]) in samenwerking met de Competitie Commissie.

Informatie

Risico's en uitdagingen

Het Braassemermeer en de Kagerplassen zijn groot en bij harde wind (>bft 4) gevaarlijk en dan wordt soms de route anders gevaren. Veel pleziervaart op mooie dagen.

Sluizen

-

Startplaats

Leiderdorp

Routebeschrijving

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet
Zijlstroom 137
2353 NN Leiderdorp

Overnachtingstips

-

Ervaringen

Op De Kaag was het ook even zoeken, overleggen en elkaar op goed vertrouwen achterna varen. Gelukkig hadden wij de weg gevraagd op het water aan een lokale ervaren kanoër, zodat we weer verder konden zonder al teveel omzwervingen.