Zoek een roeitocht

Nieuws

Asopos Lammetjestocht

Verenigingstocht - 26 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
Oerhollands polderlandschap, molens, Kagerplassen, Braassemermeer.

Moeilijkheidsgraad

3 - goede conditie – meerderheid van roeiers & stuur ervaring – zelfstandig kunnen kaartlezen meestal 25-30 km – enige kans op beroepsvaart

Aanlegplaatsen onderweg

Voldoende

Faciliteiten

Haventjes, wc's en picknickbankjes

Organisatie

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet
Zijlstroom 137
2353 NN Leiderdorp

Informatie

De Lammetjestocht wordt georganiseerd door Asopos de Vliet. Er kan eventueel materiaal gehuurd worden door te mailen naar [email protected].

Inschrijfgeld voor de tocht bedraagt €15,- p.p. en de kosten voor de huur van boten zijn €40,- voor een vier van Asopos de Vliet zelf en verder afhankelijk van de vraag. Dit omdat er bij veel vraag mogelijk nog extra boten door Asopos de Vliet gehuurd moeten worden. De aanmeld- en betalingsdeadline staat op woensdag 27 maart 2024 23:59 uur.
Deze tocht is inclusief koffie bij ontvangst, lunchpakket voor onderweg en taart bij het voltooien van de toertocht.

Bij veel aanvragen kan niet gegarandeerd worden dat iedereen een boot kan krijgen. Hierin is de organisatie dan genoodzaakt om te loten.

Georganiseerd door de Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet ([email protected]) in samenwerking met de Competitie Commissie.

Er kan alleen op eigen gelegenheid geroeid worden met kennisgeving vooraf, in eigen materiaal en helaas zonder de lunchpakketten e.d.

Risico's en uitdagingen

Het Braassemermeer en de Kagerplassen zijn groot en bij harde wind (bft 4) gevaarlijk en dan wordt soms de route anders gevaren. Veel pleziervaart op mooie dagen.

Sluizen

-

Startplaats

Leiderdorp

Routebeschrijving

"De Lammetjestocht is een toertocht die al vele jaren door Asopos de Vliet wordt georganiseerd. De tocht begint bij Asopos de Vliet, gaat over de Dwarswatering richting Hoogmade, over het Braassemermeer, via de Ringvaart naar de Kaag om zo weer bij Asopos de Vliet te eindigen. Een mooie roeitocht die langs de grens van het Groene Hart voert."


Overnachtingstips

-

Ervaringen

Op De Kaag was het ook even zoeken, overleggen en elkaar op goed vertrouwen achterna varen. Gelukkig hadden wij de weg gevraagd op het water aan een lokale ervaren kanoër, zodat we weer verder konden zonder al teveel omzwervingen. Via De Zijl belandden we weer bij ons startpunt Asopos, waar we eindelijk de eerste lammetjes zagen. Gewoon in de wei aan de overkant van de vereniging...