Zoek een roeitocht

Nieuws

Hollandsche IJssel Kastelentocht

Verenigingstocht - 33 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
Merwedekanaal, Doorslag en Hollandsche IJssel

Moeilijkheidsgraad

3 - goede conditie – meerderheid van roeiers & stuur ervaring – zelfstandig kunnen kaartlezen meestal 25-30 km – enige kans op beroepsvaart

Aanlegplaatsen onderweg

Marnemoende, Montfoort, IJsselstein

Faciliteiten

Roeivereniging, jachthaven Marnemoende en café's in Montfoort

Organisatie

De Nieuwegeinse Roeivereniging (NRV) De Doorslag organiseert in 2024 geen Kastelen puzzeltocht. Voor verenigingen die op eigen gelegenheid de tocht door de zuidoost hoek van het Groene Hart willen varen is dat in overleg met de toecommissie mogelijk.

Informatie

Naast het varen met eigen boten is het ook mogelijk boten te huren
Beschikbare boten: Er zijn C2x en C4x te huur.
Bij huur sturen we ook een contract mee om eventuele schade goed te kunnen oplossen. Met het meenemen van eigen boten worden deze kosten vermeden.


Informatie website: www.dedoorslag.nl
Info via: [email protected]

Opmerkingen
Er is bij de roeilocatie voldoende gratis parkeergelegenheid voor de botenwagens en personenauto’s. Het is ook mogelijk om botenwagens met boten van te voren op en afgesloten terrein te parkeren.


NRV De Doorslag is bereikbaar:

OV:
Dagelijks, lijn 65, (Utrecht-Het Klooster of Vianen) tussen 7 en 24 uur. De bus vertrekt vanaf halte C7, busstation Utrecht CS Jaarbeurszijde in een 30 minuten service naar naar Vianen. Tijdsduur is 25 minuten. Uitstappen bij halte Groningenhaven. Loop 40 meter terug naar Utrechthaven en ga links. Achterin is het parkeerterrein van de gemeentewerf en daar zit ook NRV De Doorslag.
Aternatief is de tram (Utrecht - Nieuwegein Zuid) vanaf het Jaarbeursplein, Tijdsduur is 27 minuten. Stap uit op het eindpunt Nieuwegein Zuid, loop naar de overkant van de brede weg en pak daar lijn 65 richting Utrecht. Uitstappen bij halte Groningerhaven en volg route zoals boven is omschreven. Tijdsduur is 5 minuten.Per auto:
Vanaf de A2, afslag Nieuwegein Zuid (10), Zandveldseweg, vervolg is ’s Gravenhoutseweg,
rechtsaf bij Graaf Florisweg, over Merwedekanaal, Ambachtsweg en linksaf bij Hollandhaven, 2e links is Utrechthaven.

Vanaf de A12, afslag Hoograven (18), Industrie terrein Nieuwegein, via Laagravenseweg, brug A’dam Rijnkanaal, Plettenburgerbaan, linksaf Marconibaan, beneden bocht naar links aanhouden, rechtsaf slaan bij Hollandhaven en 4e zijstraat rechts is Utrechthaven, inrijden bij Gemeentewerf. Locatie van de Doorslag ligt rechts achteraan.


Vanaf de A27, afslag Nieuwegein (28), Waterliniedok, over de Beatrixsluis, Weg van de Binnenvaart, rechtsaf bij verkeerslichten = Hollandhaven, 2e links is Utrechthaven.

Risico's en uitdagingen

Twee lage bruggen die liggend genomen kunnen worden

Sluizen

Een openstaande dubbele sluis

Startplaats

Bij roeivereniging De Doorslag in Nieuwegein

Routebeschrijving

Merwedekanaal, via De Doorslag naar de Hollandsche IJssel en terug.

Overnachtingstips

nee

Ervaringen

-