Zoek een roeitocht

Nieuws

Haventocht

Verenigingstocht - 25 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
Rotterdamse havens, groots en meeslepend

Moeilijkheidsgraad

4 - veel uitdagingen en/of langere tocht- mogelijk drukke sluizen of smalle bruggen – uithoudingsvermogen nodig – ervaren stuur en roeiers

Aanlegplaatsen onderweg

Lunchpauze

Faciliteiten

Alleen tijdens de lunchpauze

Organisatie

rv Nautilus organiseert elk jaar in mei de Haventocht voor gasten.

Inschrijven voor de Haventocht bij Nautilus

Informatie

Aanmelden bij Atie van Treuren: [email protected]. Maximaal 3 ervaren roeiers per vereniging. Leden mogen niet eerder hebben deelgenomen. Bij overtekening voor wordt geloot.

Risico's en uitdagingen

Alleen varen onder begeleiding van rvNautilus. Scheepvaart, stroming en flinke golfslag

Sluizen

geen

Startplaats

RvNautilus

Routebeschrijving

Info van Nautilus: 

Wat zo bijzonder is aan de haventocht, dat er slechts één keer per jaar op zondag bij uitzondering geroeid mag worden in de Rotterdamse havens. Normaliter is dat verboden.
Startplaats is de Oude Plantage (Plantagelaan 3 in Rotterdam). Slechts één keer per jaar mag er bij uitzondering geroeid worden in de Rotterdamse havens. Normaliter is dat verboden. In elke boot zit een gediplomeerd Nautilus stuurman, die bovendien als gids optreedt. De begeleiding van de roeiboten wordt verzorgd door de schepen van het Rotterdamse Havenbedrijf. De route die geroeid wordt vind je hier.

Omdat op de Nieuwe Maas de invloed van eb en vloed zeer goed merkbaar is, wordt al een jaar van tevoren via Rijkswaterstaat uitgezocht wanneer het tij het gunstigste voor de tocht is. Dat houdt in: op de heenweg met de ebstroom richting zee en op de terugweg de volle vloed achter je. Tijdens de lunchpauze in Schiedam kentert het tij dus.

Overnachtingstips

-

Ervaringen

 

Roeien op de Nieuwe Maas is een uitdaging en Nautilus geeft regelmatig cursussen Roeien op stromend Water.