Zoek een roeitocht

Nieuws

Amstel Marathon

Marathon - 55 km

Info

Grotere kaart Printen en downloaden route
Roeimarathon door de Amsterdamse grachten en over de rivieren de Amstel en de Waver.

Moeilijkheidsgraad

4 - veel uitdagingen en/of langere tocht- mogelijk drukke sluizen of smalle bruggen – uithoudingsvermogen nodig – ervaren stuur en roeiers

Aanlegplaatsen onderweg

Halverwege de tocht passeert u het startpunt bij R&ZV de Amstel.

Faciliteiten

-

Organisatie

Roei- en Zeilvereniging de Amstel, Hobbemakade 122, Amsterdam. Inschrijven uitsluitend via KNRB inschrijfprogramma. Parkeren botenwagens nabij het clubhuis op de Berhard Zweerskade.

Informatie

De race is een tijdrace over 55 km met start en finish in de kom voor het verenigingsgebouw van Roei- en Zeilvereniging “De Amstel”. Het traject zal deels door Amsterdam en deels over de rivieren de Amstel, de Waver en Oude Waver gevaren worden.
CATEGORIËN
De wedstrijd wordt gehouden in C-2 en C-4 boten, alsmede wherry’s en staat open voor leden van een bij de KNRB aangesloten vereniging. De wedstrijd wordt gehouden onder de reglementen van de KNRB.
Alle nummers staan open voor dames-, heren-, junioren dames- en junioren heren ploegen. Een categorie wordt verroeid bij deelname van twee of meer inschrijvingen. De gehele race dient door dezelfde bemanning geroeid te worden; wisselen is uitsluitend binnen de bootbemanning toegestaan. Bij categorie “vrije samenstelling” bestaat de samenstelling uit zowel dames als heren in elke gewenste verhouding.
MATERIAAL
Alle C-boten moeten voldoen aan artikel 19 van het Reglement voor Roeiwedstrijden en het aanvullende “Uitvoeringsreglement C-materiaal”.

Dit betekent expliciet dat C2*-boten van het type C-Line niet kunnen worden gebruikt voor de wedstrijd. (Als de marathon uitsluitend als prestatietocht gevaren wordt dan mag dat wel in een C-Line C2*.) Voor C-Line C4 en gelden geen bijzonderheden.

Risico's en uitdagingen

-

Sluizen

-

Startplaats

R&ZV de Amstel, Hobbemakade 120, 1071XW Amsterdam

Routebeschrijving

Roeimarathon over 55 km, het eerste deel gaat door de Amsterdamse grachten, het tweede deel over de rivier de Amstel en Waver van Amsterdam naar Ouderkerk, Nes a/d Amstel en terug naar de finish in Amsterdam.

Overnachtingstips

-

Ervaringen

-